FRÅGOR & SVAR 

ETT YRKE FÖR DIG?

Ett yrke för dig?

Yrket är spännande, självständigt och erbjuder varierande arbetsmöjligheter där ingen dag är den andra lik. En av många fördelar med att arbeta som makeupartist är att du kan ta med dig ditt arbete vart du än befinner dig i världen. En makeupartists vardag kan innefatta allt från brudmakeup, modereportage, visningar och reklamkampanjer till framställande av olika karaktärer till exempelvis film och musikvideor.

Du arbetar hela tiden med människor i olika situationer – modeller, kändisar, företagsledare, fotografer med flera och du måste kunna fungera i team, vara flexibel och anpassningsbar. Behovet av duktiga makeupartister ökar, bland annat på grund av det växande utbudet av nya TV-kanaler, reklambyråer, agenturer, internet och modemagasin, vilka gör att det hela tiden skapas nya arbetstillfällen. På IMC tar du det första steget i din karriär mot ett unikt konstnärsyrke fyllt av tradition och nyskapande.

Arbetet som professionell makeupartist är enormt roligt och utmanande. För många innebär yrket glamour och spänning – och det är en enorm bekräftelse och tillfredsställelse att få se sitt arbete på omslaget av ett modemagasin eller att få se sitt namn rulla förbi i eftertexten på en film. Bakom ligger mycket hårt arbete och ibland långa arbetsdagar.

 

Tempot är högt och det gäller att snabbt hitta kreativa lösningar. Minst lika viktigt som allt detta är att du vågar ta nya kontakter och på så sätt bygga ett kontaktnät och din utbildning och dina klasskamrater är en viktig del i detta. Som diplomerad makeupartist från IMC är dina chanser att få uppdrag mycket goda då skolan är känd för sina professionella elever. Det är helt upp till dig själv, precis som i alla yrken, om du vill lyckas. Under skolgången får du alla de verktyg du behöver för att kunna starta din karriär. Vi hoppas att du delar våra ambitioner. Om du är beredd att satsa är vi här för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar och mål!