IMC’s Lärare

För IMC är kvalitet allra viktigast. Därför är samtliga lärare handplockade, professionella makeupartister som frilansar vid sidan av undervisningen. Tack vare unika erfarenheter, kunskaper och engagemang samt en välarbetad läroplan, erbjuder IMC dig en bra plattform att starta din karriär från.

Under åren har International Makeup Center byggt upp ett stort kontaktnät med flera av Europas ledande yrkesverksamma. Det gör att IMC har möjligheten att få gästande makeupartister som besöker skolan och föreläser och håller i utbildningsdagar.

IMC kan med stolthet presentera ett av de vassaste lärarteamet inom makeupbranschen och vi har max 6 elever per lärare för att kunna ge alla en kvalitativ undervisningstid.

HEAD MASTER
Sara Stenevad
Vid frågor och funderingar över IMC är du alltid välkommen att ringa kansliet på 0733 – 89 22 20 eller maila: info@internationalmakeupcenter.se


STOCKHOLM

OLLE JOHANSSON

Olle har bakgrund som dansare och har arbetat som Makeupartist sedan 60-talet då han började sin karriär i teatervärlden som regissör, koreograf och makeupartist. Sedan dess har han arbetat med världen som arbetsplats.

Olle började arbeta som lärare 1986 och har varit Huvudmakeupartist för Make Up Store och internationell Huvudlärare för IMC sedan 1991. I portfolion finns otaliga uppslag från M-magazine, ZINK, Vouge Australia, LifeStyle Magazine, sminkkampanjer, teateruppsättningar, Fashion Week, otaliga TV-program och kända ansikten, exempelvis Gwen Stefani.

När Olle talar sminkhistoria är det som att färdas tillbaka i tiden och uppleva epokerna på riktigt. Olle älskar sitt jobb – som samtidigt är hans hobby!

 

SOFIA LEWANDROWSKI

Sofia började sin karriär som 20 åring i London där hon gick en tvåårig utbildning på den kända skolan London College of Fashion. Hon började jobba som makeupartist under utbildningen för Channel 4 och började att assistera på London Fashion Week.

Åren som följde assisterade hon några av de största makeupartisterna i London vilket var en oerhört lärorik tid. Sofia har arbetat inom olika områden men fokus har alltid varit i mode stillbild, beauty/porträtt, musikvideor, modevisningar och reklamfilm. Efter 7 år i London blev Sofia representerad av agenturen Mikas i Stockholm och valde då att flytta hem. Hon har jobbat med nästan alla svenska designers såsom Carin Wester, Rodebjer, Diana Orwing, Altewai-Saome, HOPE, Ida Sjöstedt med flera och hon arbetar med namnkunniga stylister som till exempe Karin Smeds, Naomi Itkes, Nicole Walker, Robert Rydberg, Ursula Wångander, Pirjo Niemelä, Marina Kereklidou.
Några av de kunder Sofia arbetar med ärTelia, Ikea, Volvo, Stadium, Boomerang, H&M , Synoptik, Samsung, SAS, Rädda Barnen, Noblesse, IF, Stadsmissionen för att nämna några och hennes verk kan ses i modetidningar som BON, Plaza, ELLE, Cosmopolitan, Damernas värld.

 

CATHERINE  LEHTONEN

Catherine har arbetat med hårstyling och smink i mer än 20 år, fokus har legat på mode- och reklamfoto. Basen har varit Stockholm och New York, hon älskar sitt arbete då den ena dagen inte är den andra lik.

En dag kan vara på någon av Mexicos vita stränder, den andra i en studio i Stockholm. Catherine tillhör Artofficial Agency och har arbetat för magasin, till exempel Elle Sweden, Elle German, Elle US, Marie Claire, Interview Brazil. Hon har arbetat med modeföretag såsom J.Lindeberg, FIlippa K, Lindex, KappAhl, Anna Holtblad för att nämna några.

 

SARA STENEVAD

Sedan utbildningen på IMC har Sara frilansat mestadels inom mode och reklam. De senaste åren har inriktningen varit modevisningar. Förutom att arbeta som utbildningskonsulent på Make Up Store har Sara sedan 2011 även undervisat på IMC i Stockholm, med specialinriktning på skönhetsmakeup med specialämnen som reklam, trend och catwalk.

Sara säger själv att hon valt att arbeta som lärare på just IMC, eftersom skolan håller hög kvalité och standard.


GÖTEBORG

JOHANNA PERSSON
Johanna utbildade sig till Hud- och Spa terapeut 2002 och arbetade sedan på Make Up Store till 2004, då hon avancerade till makeuputbildare i samband med nyöppningar världen över.

Sedan 2005 har Johanna frilansat med hår och makeup, mestadels inom redaktionellt mode. Även för svenska och utländska kunder inom reklam och tv produktioner som bl a  TopModel Sverige och Norge, Idol, samt diverse artister, designers och stora klädkedjor som Ellos, Gina Tricot, Pret á Porter.

Sedan 2006 har Johanna varit en av de flitigast bokade lärarna på IMC, med specialområde på hudvård, foto, studio och redaktionellt mode.

KRANYA J. SANZ

Kranya är utbildad makeupartist hos IMC och har arbetat för Make Up Store i butik och därefter  för MAC där hon arbetade som  trainer för makeupartister. Kranya frilansar och då arbetar främst med fotograferingar, catwalk och film. Att Kranya har ett gediget intresse för färg och form tar sig i uttryck även utanför makeuparenan då hon också är fotograf och illustratör.

Nu är hon tillbaka där allt började och vill dela med sig av sina kunskaper till nya, blivande makeupartister.

 


MALMÖ

ISABELLE HAGBERG

Sedan barnsben har Isabelle drömt om att jobba med makeup och är idag verksam som ansvarig lärare på IMC i Malmö, för att i sin tur uppfylla andra tjejer och killars drömmar om att bli makeupartist.

Sedan 2005 driver även Isabelle sin egen Make Up Store butik och frilansar samtidigt regelbundet med TV/studio makeup och har bland annat sminkat för både TV4 och C more och haft en sminkkola i tidningen Julia och jobbar även mycket med bröllop.

 

TOP UA-62264201-1